ktimatografisi

Προγραμματισμός Αναρτήσεων Δασικών Χαρτών 2017

Με το υπ Αριθμ. πρωτ.: 162380/2554/2017 έγγραφο του Υ.Π.ΕΝ. ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός αναρτήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας:

Κατόπιν της συνεργασίας μας με τις υπηρεσίες σας και την ΕΚΧΑ Α.Ε., για την εφαρμογή και υλοποίηση των ανωτέρω γ’, δ’ και ε’ σχετικών αποφάσεων Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ., καθώς και με δεδομένη την ανάγκη συντονισμένης και κλιμακούμενης τής διαδικασίας των αναρτήσεων των δασικών χαρτών, καταρτίστηκε σχετικό πρόγραμμα, που έχει ως ακολούθως:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ
30/10/2017 Δευτέρα Πέλλας Καβάλας (υπόλοιπο Δ. Καβάλας και Παγγαίου)
10/11/2017 Παρασκευή Θεσπρωτίας Ξάνθης
17/11/2017 Παρασκευή Αρκαδίας Κυκλάδων (χορτολιβαδικές εκτάσεις Σαντορίνης σύμφωνα με τα β’ και ζ’ ανωτέρω σχετικά)
24/11/2017 Παρασκευή Φλώρινας Λέσβου
01/12/2017 Παρασκευή Καβάλας (Θάσος) Κιλκίς
08/12/2017 Παρασκευή Χανίων Σερρών
15/12/2017 Παρασκευή Ζακύνθου

Επισημαίνουμε ότι ο θεωρημένος δασικός χάρτης συνοδευόμενος από τον ”ιστορικό ορθοφωτοχάρτη” θα αποστέλλεται στην ΕΚΧΑ Α.Ε., οπωσδήποτε μία (1) τουλάχιστον εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάρτησης. Ταυτόχρονα, τα ανωτέρω θα αποστέλλονται και στο Τμήμα Δασολογίου, Απογραφής και Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Δ/νσης Δασικών Έργων και Υποδομών της υπηρεσίας μας. Κατ’ εξαίρεση για τις Δ/νσεις Δασών που είναι προγραμματισμένες να εκτελέσουν τις αναρτήσεις των οικείων δασικών χαρτών την 30η Οκτωβρίου 2017 δεν οφείλεται η τήρηση τής ανωτέρω προθεσμίας, εφόσον έχουν, ήδη, αποστείλει τα θεωρημένα και λοιπά στοιχεία των προς ανάρτηση δασικών χαρτών.

Η απόφαση τής ανάρτησης του δασικού χάρτη, διαμορφούμενου του υποδείγματος ανάλογα και σύμφωνα με το παραπάνω στ’ σχετικό, θα γνωστοποιείται ηλεκτρονικά, άμεσα εντός της ημέρας έκδοσής της, ομοίως ανωτέρω, στην ΕΚΧΑ Α.Ε. και στην υπηρεσία μας. Επιπλέον, να δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα για την τήρηση των προβλεπομένων στην απόφαση (Κεφάλαιο 2, παράγραφος 2.2 στ’ σχετικού) για την ευρύτατη δημοσιοποίηση της ανάρτησης και της προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων. Στα πλαίσια αυτά, η ανωτέρω απόφαση να γνωστοποιείται, αμελλητί, και στους όμορους Ο.Τ.Α. των περιοχών ανάρτησης των δασικών χαρτών. Σημειώνεται, επίσης, ότι η χωρική αρμοδιότητα των συνιστούμενων ΣΥΑΔΧ, εφόσον αυτά είναι περισσότερα τού ενός, επεκτείνεται και καλύπτει ολόκληρη την περιοχή ανάρτησης τού δασικού χάρτη για το καθένα από αυτά.

Τέλος, με τη λήψη του παρόντος να προβείτε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες και πράξεις για την υλοποίηση των αναρτήσεων, απαρέγκλιτα, εντός των τασσόμενων ημερομηνιών.

Για τις υπόλοιπες υπό ανάρτηση περιοχές, θα ακολουθήσει συμπληρωματικός προγραμματισμός.